LinkedIn

 

Ons verhaal

Wat we doen

Bij Smurfit Kappa maken we innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier. Samen met al onze collega's van over de hele wereld, bouwen we elke dag aan het succes van onze klanten. Daar zijn we trots op. Iedere collega draagt hier op zijn of haar eigen manier aan bij. En we willen verder. Continu verbeteren zit in onze genen. Samen maken we impact!

Onze waarden

Hoe bouwen we aan het succes van onze klanten? Door klantgericht en vernieuwend te werk te gaan en continu de beste te willen zijn in wat we doen. Onze collega's zijn hierin de sleutel tot succes. Collega's die impact willen maken.

Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor onze omgeving. We beschermen het milieu door kritisch te zijn op onze processen en werkwijzen. Zo zorgen we voor een verminderde uitstoot en beperking van onze ecologische voetafdruk.

Deze waarden zijn leidend voor ons succes en bepalen wie we zijn.

Veiligheid

Veiligheid is bij Smurfit Kappa prioriteit nummer één. Iedereen moet veilig kunnen werken en veilig naar huis kunnen terugkeren. Er is geen reden te bedenken waarom we deze doelstelling niet kunnen behalen. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega's. We letten daarom op elkaar. Veiligheid gaat er ook om of je je veilig voelt. Een prettige werksfeer, een goede werk-privébalans, respect naar elkaar en fijne collega's zijn daarin net zo belangrijk. 

 

Smurfit Kappa moet een plek zijn waar iedere medewerker zich thuis, geaccepteerd en gerespecteerd kan voelen en unieke talenten kan laten zien. We staan open voor andere ideeën of gedachten en vragen van al onze collega's dat we elkaar respecteren, ondersteunen en accepteren. Ook al verschillen we van elkaar. We staan continu stil bij wat diversiteit betekent voor onze organisatie en hoe we samen kunnen verbeteren door ons open te stellen. Hierdoor leren we van elkaar en groeien we samen.

Duurzaamheid

Bij Smurfit Kappa voelen we ons verantwoordelijk om een steentje bij te dragen aan het beperken van klimaatverandering. Eén van de belangrijkste manieren waarop we dit doen, is door oud papier te gebruiken voor het maken van onze verpakkingsoplossingen. Te recyclen dus. Hiervoor gebruiken we niet alleen papier wat jij in jouw papierbak weggooit, maar ook papier van drukkerijen, supermarkten en groothandels. Het oud papier wordt gesorteerd en vervolgens wordt er nieuw papier van gemaakt. 

Daarnaast verbeteren we continu onze productontwerpen en processen om zo de ecologische voetafdruk van onszelf en onze klanten in te perken en gebruik te maken van duurzame energie.

Better Planet Packaging

Tackling Climate Change

Sustainable Water Management

End-to-end sustainability

Wat we maken

Het doel van onze verpakkingsoplossingen is niet voor iedere klant hetzelfde en we maken dus ook zeer verschillende producten. Hierbij een kleine greep in de oplossingen die Smurfit Kappa biedt.

Amerikaanse doos

De standaard doos, ook wel bekend als de Amerikaanse doos, is het meest voorkomende type verpakking voor het transport van goederen. Dat klinkt misschien simpel, maar onze klanten stellen hoge eisen aan de dozen die we voor ze maken. Bijvoorbeeld omdat ze de aandacht moeten trekken van consumenten en daarom mooi bedrukt moeten zijn, of omdat ze een grote bescherming moeten bieden om productschade tijdens het transport te voorkomen. De standaard doos komt daarom in allerlei soorten en maten. 

In-store theater

In-store theater is een display bedoeld om de aandacht van de consument te trekken. Deze opvallende displays worden gebruikt in retailomgevingen zoals de supermarkt en op marketingevenementen.

Fruitbakjes

Papieren schaaltjes, bakjes of manden vormen een milieuvriendelijke oplossing om fruit goed beschermd te vervoeren. Ze zorgen er daarnaast voor dat het fruit goed opvalt in bijvoorbeeld de supermarkt. Omdat het om fruit gaat, worden andere eisen aan het papier gesteld. Zo blijft fruit vers en de bakjes in goede staat in een vochtige omgeving. 

 

Thermobox

Je zou het misschien niet denken, maar onze verpakkingsoplossingen kunnen ook gebruikt worden voor het vervoer van goederen die op temperatuur gehouden moeten worden. Onze Thermobox biedt namelijk vergelijkbare isolatie-eigenschappen als dozen van geëxpandeerd polystyreen (EPS), beter bekend als piep-schuim. Omdat het gemaakt is van recyclebaar en biologisch afbreekbaar materiaal, biedt de Thermobox een duurzaam alternatief.

Heavy-duty

Een verpakkingsoplossing heeft niet altijd het doel om de aandacht van een consument te trekken. Verpakkingen kunnen ook zijn ontworpen om een extreem beschermingsniveau te bieden tijdens het vervoer. Deze verpakkingen worden vaak gebruikt voor zware, breekbare, grote of hoogwaardige producten.

Papier

Al onze verpakkingsoplossingen zijn gemaakt op basis van papier. Dit papier maken we zelf en in allerlei soorten en maten. Vanzelfsprekend o.a. vanuit oud papier.

Bag-in-Box®

Bag-in-Box®, ofwel BIB-verpakkingen zijn ontworpen om de houdbaarheid van vloeibare levensmiddelen te verlengen.

TopClip

De TopClip is een verpakkingsoplossing om blikjes te kunnen vervoeren. Het biedt een volledig plasticvrij, 100% hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar alternatief ten opzichte van de krimpfolie die hier vaak voor gebruikt wordt. 

Video's over Smurfit Kappa

About Us

E-Smart

Supply Smart

Shelf Smart